Personlige verktøy
Du er her: Forside Hjelpemidler og tiltak Varslingsutstyr
Tilbake til Sansetap.no

Varslingsutstyr

Ulike typer hjelpemidler som gjør det enklere å høre eller oppfatte at dørklokken, at telefonen eller vekkeklokke ringer eller at brannvarseleren utløses. Hjelpemidlene er basert på ekstra lydstyrke og kombinert med lyssignal og/eller ulike typer vibrasjoner. Det finnes flere kombinasjoner.

Varslingshjelpemidler for hørselshemmede kan blant annet brukes til varsling av telefon, dørklokke, vekkerklokke og brannalarm. Anlegget er trådløst og består av sender og mottaker. Varsling skjer ved sterk ringelyd, lysblink eller vibrasjoner, eller en kombinasjon av disse.


Isbjørn

Hørselshemmede som har godt syn kan bruke hjelpemidler som varsler ved lysblink, evt. sammen med forsterket lyd.
Mange kjenner isbjørnlampetten med lys og lyd. Visuelle symboler varsler om det er telefon, dørklokke eller brannvarsler som er aktivert.
Det finnes også  vegglampett som gir lysblinksignaler med symboler og lyd når det ringer på døren, når telefonen ringer eller røyvarsleren utløses.

Vibrator til varslingstekniske hjelpemidler.

En sengevibrator kan legges mellom sengekanten og madrassen. Den kan kobles opp til dørklokke, telefon og røykvarsler. Sengevibratoren kan også kobles til vekkerur.

Lommevibrator kan bæres i lommen, og er basert på et trådløst system. Varslar med vibrasjon. Lyd og tradisjonelle signaler for dørklokke, telefon, røykvarsler og alarm. Rekkevidde opp til 300 meter.

Vekkerur.

vekkerklokke.jpg

Vekkerur med store tall og punter som kan føles med fingertuppen, avtagbart deksel. Kobles til sengevibrator. Når klokken ringer vil sengevibratoren vibrere.

Side-alternativer